G-4FFD6QYYXW

Egészség, Édes-e a Burgonya ?

Édes-e a Burgonya ?

Édesburgonya ! ? Nem tévesztendő össze a hagyományos burgonyával, mert csak nevükben azonosak. Sárgás húsáról ismerhető fel. Kolumbusz és más felfedezők hozták Európába. Más néven batáta egy olyan enzimnek köszönheti zamatát, amely a keményítőt cukorrá alakítja át.

farmers-market-912635_640

Más sárga és narancssárga húsú terményekhez hasonlóan kitűnő forrása a béta-karotinnak, ami az A vitamin elő anyaga. Egyetlen szem édesburgonya a napi ajánlott A-vitamin mennyiségnél többet biztosít. C vitamin szükségletnek pedig az 1/3-át fedezi.A batáta kitűnő forrása a pektin nevű oldható rostnak, amely megköti a koleszterint, ezen kívül különböző nem oldható rostoknak is, melyek főleg a héjában találhatóak. Jók a székrekedésre, aranyérre, továbbá szerepük lehet a gyomor és a vastagbélrák megelőzésében. Az édesburgonya nagy mennyiségű béta-karotint tartalmaz ami véd a szívbetegségek és a rák számos fajtája ellen. Valamint óvja a bőrt és erősíti az immunrendszert. A héját is fogyasszuk !

Amennyiben érdekelnek egészséges élelemmel kapcsolatos olvasmányok, csak írd a keresőbe az egészség szót vagy látogass el a http://mindenapalap.blogspot.hu/

Forrás: Reader’s Digest: Terítéken az egészség

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics