G-4FFD6QYYXW

Őseink földjén

Őseink földjén

Őseink földjén járunk. Mindig folyamatosan íródik a történelem. Elődeink méltán érdemelik ki a rájuk való emlékezést. Az emberiség múltja nélkül nem létezhetne. Hosszú évezredes küzdelmek, harcok, háborúk révén jutottunk oda ahol és ahogyan ma élhetünk.Küzdelmeik nélkül más lenne a világ. Az idők kezdetétől a kornak megfelelő műveltségi szintjén megörökített képek, szobrok, írások őrzik emléküket. Folyamatos fejlődés, előrehaladás ez. Jelenünk akkor érthető igazán, ha felismerjük gyökereink eredetét. A régészek ezért ásnak olyan mélyre.

Történelem   Kategória

Amit ebben a témában közzé tettem az egy fejtörő Magyarság életéből  a 2. Világháborúig. Talán nem a legmegfelelőbb megoldás a kártyalapos formátum, de mindenki szeret játszani. Játékos formában a gyermekek is szívesebben sajátítják el azokat a számukra is fontos eseményeket amelyet az elgondolkodtató kérdések feltesznek. Közben láthatnak a neves művészek által megfestett képeket az eseményekről. Vannak kérdések amelyek válaszai az általános iskolai tananyagot is tartalmazzák. A pontosabb válaszok megadására, kiegészítésére javaslom a Wikipédia oldalainak igénybe vételét. Amennyiben sikerül felkelteni az érdeklődésedet… Olvass tovább…..>>>

Régiségek  Kategória

Régiségein őseink hagyatékai. Ezek lehetnek ereklyeként őrzött családunk tárgyak. Amelyek apáról fiaikra hagyott dísztárgyak, festmények, órák, könyvek vagy éppen anyákról leányaikra szált ékszerek,  amelyet az esküvőik napján adnak át. A megszokott hagyományaiktól függően bármilyen tárgyat őrizgethetnek családjaink az utókornak. Melyek értékét legelsősorban hozzájuk fűződő viszonyunk határozza meg.

Őseink földjén régiségeink Minden Nap Alap

Más értelemben  véve az eszköz minél idősebb vagy híresebb, mint például egy festmény, annál jelentősebb ár meghatározást kaphat. Egyes gyűjtők szenvedélyesen hódolnak ezen tárgyaknak. Nagyon komoly pénzeszközöket hajlandók áldozni egy-egy újabb darab megszerzésért. Némely aukciókon a végső ár csillagászati is lehet . Már már egyfajta szenvedély. Kívül álló egyéneknek ez kevésbé érthető, míg mások a legjobb befektetésként tekintenek rájuk.

A régészek által feltárt leletek, év milliós hosszú idő távra nyúlnak vissza. Felfedezéseik, elemzéseik sokkal többet elárulnak földünk őstörténetéről. Ezek a régiségek, őskövületek értéke pénzben meghatározhatatlanul óriás. Itt nem csak a cserépedényekre vagy a piramisok titkaira gondolok. A dinoszauruszok csontmaradványainak feltárása igazolta, hogy az élet sokkal régebben kezdődött mint sem azt gondolhattuk, igen is voltak ilyen óriások és több fajta.

Nem szeretnék most ebbe a témába itt jobban belemerülni. A régiségekről készült írásaimat, képeket szeretném figyelmetekbe ajánlani, amennyiben sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, ebben a témában további tájékoztatással kapcsolatban.. olvass tovább…>>>

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Author : Szolnoki Margit                                                                 Rólam a kapcsolat oldalon olvashatsz.

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

“Őseink földjén” bejegyzéshez 23 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Élet - Minden Nap Alap

Vélemény, hozzászólás?

Translate »
Verified by ExactMetrics