G-4FFD6QYYXW

Foszlós kalács házilag

Foszlós kalács házilag

Foszlós kalács házilag

Foszlós kalács házilag készítve, Vízvári Mariska módra. Fél kiló lisztből elveszünk négy evőkanálnyit, és ebből 3 deka élesztővel, fél deci tejjel, egy kockacukorral kovászt készítünk.

Foszlós kalács házilag

Mikor ez megkelt a többi liszthez öntjük és ezt egy egész tojással és egynek a sárgájával, egy jó evőkanálnyi porcukorral, csipet sóval, és annyi tejjel, hogy rétestészta fogású legyen. Egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk miközben 5 evőkanál olvasztott de nem forró vajat öntünk hozzá. Nem egyszerre !  A dagasztó edényben lefödve, langyos helyen hagyjuk kelni, másfél órán át. Foszlós kalács házilag készítésének következő lépése, deszkára tesszük és kalácsot formálunk belőle, de a fonás előtt minden ágat külön, könnyedén kissé megcsavarjuk. Vajjal megkent tepsibe tesszük, fél órán át kelni hagyjuk. Majd felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőbe téve, egyenletes lassú tűznél fél óra alatt megsütjük. Nagyon ízletes reggelire,lekvárral és tejjel fogyasztva.

Jó étvágyat hozzá !

Amennyiben szereted a házilag  készített ízeket Nézd meg hogyan készül a legzamatosabb fügebor 

Esetleg a keresőmbe írva a recept neked kifejezést számodra is kedvelt sütési ötletekre bukkanhatsz.

Ha érdekel az álmaid üzenete látogass el https://dreanspiri.blogspot.hu/

Történelemmel kapcsolatban fejtörőket találsz itt : https://magyaroknagyjai.blogspot.hu/

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics