Így készül a legzamatosabb fügebor házilag
Fügebor : Egy kg koszorúfügét tisztára megmosunk és egyaránt haránt ketté vágjuk. Beletesszük egy 5 literes üvegbe és rámorzsolunk 5 dkg élesztőt. Felforralunk 3 liter vizet 1 kg cukorral és 1 dkg borkővel és langyos állapotban ráöntjük a fügékre. Két hétig időnként fel-felrázogatva langyos helyen tartjuk.
Harmadik héten amikor már lehiggadt, leszűrjük egy másik 10 literes üvegbe a még forrásban lévő bort és tüllel vagy vászonnal lekötjük az üveget. A fügéket pedig ismét élesztővel, cukros, borköves 3 liter vízzel öntjük fel és megismételjük az előző 2 hetes műveletet. Majd az előzőhöz öntjük és 3. alkalommal is ugyan ezt tesszük. Az első leszűrt bor élvezhetetlenül erős és sötét, a második gyengébb és világosabb, a harmadik még inkább. A három együtt pedig kitűnő. Amikor már egyáltalán nem forr és pezseg üvegekbe öntjük, kifőzött dugókkal lezárjuk. Jobb, ha pár hétig így áll,zamatosabb lesz. Egészségünkre !
Amennyiben érdekelnek általam ajánlott receptek, kérlek írd a keresőmbe a recept neked kifejezést. Felhasználásukhoz sok sikert és kellemes időtöltést kívánok !
A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>
Egyéb munkáim, jegyzeteim más formában : Mind Nap Alap, Magyarok Nagyjai, Dream Spiri,
Kellemes olvasást, érezd jól magad !
Üdvözöl a honlap szerkesztője !