G-4FFD6QYYXW

Recept Neked, Farsang ? Akkor fánk !

Farsang ? Akkor fánk ! Recept neked

 Farsang ?  Akkor fánk !

Farsang ? Akkor fánk ! Recept neked   Minden háznál sütnek fánkot, de jól csak nagyon kevés helyen. Tessék pontosan így megpróbálni ! Javasolja  Vízvári Mariska minden idők egyik legjobb szakácskönyv írója. Nekem sikeresen bejött ez a recept. El  kel ismerjünk nagymamáin sütés, főzés, konyhai és minden egyéb háztartási  tudományát. Az Ők idejében még valóban a hasuk által fogták meg a férfiakat. Remélhetőleg  hölgyeim illetve uraim, a régi hagyományokon felülkerekedve, az alábbi recept hozzá járul majd, hogy egy sikeres fánkot elkészítsenek. Nem csak farsangok idejére ajánlom,  de talán ez az ünnep ami legjobban emlékeztet a sütésére. „Itt a  farsang áll a bál……  ” dallal együtt.  Akkor jöjjön a fánk recept

Farsang ? Akkor fánk ! Recept neked

Farsang ? Akkor fánk ! Recept neked

A hozzá  valók ahogyan azt kell : 1dl tejben áztatunk 4 szem kockacukrot , belemorzsolunk egy kis kocka élesztőt . Amikor az élesztő felfutott a csészében, én többnyire teásbögrét használok a művelethez, a következő adalékhoz keverjük.  Mély tálba öntünk 4 tojássárgáját, kevés sót és állandó kevergetés közt 2 dl langyos tejet, 7 deci lisztet, azután 4 evőkanálnyi olvasztott vajat és fakanállal simára dolgozzuk. Szükség esetén még annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy rétes keménységű tészta legyen. Langyos helyen egy órán át letakarva kelni hagyjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezt követően pogácsa szaggatóval kiszaggatva, még félórán át ismét kelni hagyjuk. Bő forró zsírban az egyik oldalát fedő alatt sütjük, a másikat fedő nélkül aranybarnára pirítjuk. Amennyiben túl forrósodna a zsír azt hideg zsír hozzáadásával hűtjük. A fánkot barack vagy málna lekvárral tálaljuk. A tetejét porcukorral hintjük .  A legfinomabb még melegen frissen fogyasztani,tálalni. Amennyiben jól dolgoztunk a fánk körben az oldalán szép világos gyűrűt mutat. Azt szokták mondani címeres lett. Vehetjük ezt kitüntetésnek ha szépen kirajzolódik, mert többnyire csak gyakorlott háziasszonyoknak sikerül. Ne keseredjünk el, ha nem az ! Az íze a legfontosabb, aki követe ezt az összeállítást, nem csalódhat.

Jó étvágyat hozzá !

Nézd meg hogyan készül a finom omlós linzer !

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics