G-4FFD6QYYXW

Életünk óceánja

Életünk óceánja Minden Nap Alap

 Életünk óceánja

 Élet   kategória

Életünk óceánja a végtelen. Milyen mérhetetlenül óriás az emberi lét, életünk tartalma. Számokkal mért ezred évekre nyúlik vissza, és a végtelenbe előre néz. Mindenki megjárja a földi poklot és a mennyországból is kijut. Nincs jó rossz nélkül, így jön létre az egyensúly. Ismerős a mérleg nyelve, ugye ? Egy helyről jövünk, és egy helyre jutunk mindannyian, senki sem ússza meg élve. Vannak akik elfelejtik és vannak akik nem.

Minden pillanatban történik velünk valami, még akkor is amikor azt gondoljuk, hogy semmit sem teszünk. Lélegzünk, élünk. Gondolkodunk és teremtünk.  Megszületünk, játszunk mint gyermekek, felnövünk és mi nevelünk, nagyszülők leszünk, jó esetben megöregszünk, elmegyünk . Közben pedig azok vagyunk amit magunkról  hiszünk. Elsősorban emberek, remélhetőleg rendesek, jók és egészségesek, ameddig csak lehet. Mégis mennyi minden történik velünk ? Sokszor el sem hiszed ! Ez az élet !  Minden benne van .   Olvass tovább… >>>

Egészség     kategória

Minden napi életünk  legfontosabb motívuma az egészség. Értékét akkor érezzük legjobban amikor problémánk adódik ezen a területe.  Akár a saját vagy családtagjaink, rokonain,  vagy barátaink, ismerőseink  által kényszerülünk szembesülni vele. Esetleg az utcai halandón vesszük észre jeleit.  A betegségek természete nagyon különböző lehet. A legsúlyosabb esetleg veleszületett rendellenességektől kezdődően az enyhe meghűlésekig széles skálán mozog . A legszomorúbb az amikor pici gyermekeken nem lehet segíteni, bár mennyire fejlett a tudomány.

Bár mennyire az ember van az evolúció tetőfokán, mégis milyen parányiak vagyunk. Örök érvényű szabály az egészségünkre is az hogy,  könnyebb megóvni, mint visszaszerezni. A vele járó kellemetlenségek, minden területen kihatással vannak  napjainkra. Ezért célszerűbb már gyermekkorban elsajátíttatni az erre vonatkozó alapvető szabályokat. A rossz beidegződések sok esetben egy egész életen át kísérnek.

Életünk óceánja 2 Minden Nap Alap

A génjeinkből kifolyólag mások a hajlamaink, de amit lehet meg kell tenni egészségünkért. Nem lehet elégszer említeni a helyes táplálkozás fontosságát, a vitaminok és rostok bevitelét a szervezetbe.  A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés betartását. Rendszeresen kell felhívni kis gyermekeink figyelmét arra, hogy mosatlan gyümölcsöt ne egyél ! Rendszeresen moss alaposan kezet, fogat ! Használd a zsebkendőt, ha tüsszentened kel !Mert így sajátíthatja el a személyi higiénia alapjait. Az évszaknak megfelelően öltözz fel, és azzal még többet segítünk nekik, ha mi magunk is ezt tesszük. A jó példa is ragad.

Egészségünk szempontjából a leges legfontosabb tényező a lelki állapotunk. Hiszen a psziché ami megtud betegíteni és gyógyítani is . A  kiegyensúlyozott emberek ezen a téren is könnyebben veszik az akadályokat. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem érik környezeti hatások és immunisak minden nemű baci ellen, vagy megtudják cáfolni a saját genetikájukat. Egyszerűen a kedély állapotuk, a hozzáállásuk által nem úgy veszik fel. A jól létre koncentrálnak. A tudat által működik ez. Elérhető, tanulható és begyakorolható technika. Tégy olyan dolgokat amiket szeretsz !  Meditálj , találd meg a középpontodat ! Tudom van akiknek ez nem jól hangzik, de működik ! Olvass tovább… >>>

Csodálatos világ    Kategória

Igen a világunk csodálatos ! Csak nézz körül és láss ! Vizek, tavak, folyók, tengerek, óceánok, ahonnan az élet ered. Egysejtűek,  a hal óriások. Az elhalt korallok szigetet alkottak. Fák, erdő, mezők, rétek, virágok, oxigénnel ellát és sokszínűsége szemet gyönyörködtet. A hegyek év milliók óta képzik az ásványokat, „nekünk dolgoznak „. A madarak nekünk dalolnak. Olvass tovább……>>>

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Author : Szolnoki Margit                                                                 Rólam a kapcsolat oldalon olvashatsz.

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

“Életünk óceánja” bejegyzéshez 27 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Élet - Minden Nap Alap

Vélemény, hozzászólás?

Translate »
Verified by ExactMetrics