G-4FFD6QYYXW

Recept neked, Töltött burgonya

Töltött burgonya

Töltött burgonya az az étel amely minden család asztalán elnyeri a kedvencek helyét. A Magyar konyha egyik legfontosabb eleme a burgonya, melynek elkészítési formáinak se szeri se száma, annyira sok rétű. Fajtáit tekintve sem panaszkodhatunk. Találunk közte kifejezetten sütésre alkalmasat, mások pedig főzésre jobbak, mégis bármelyiket választjuk pont olyan megfelelő minden burgonyás ételhez. Az alábbi receptet az egy tál ételekhez sorolnám, egyben van a köret és a hús. Kedvünkre való fűszerezéssel még egyedibbé varázsolhatjuk. Viszonylag könnyen gyorsan elkészíthető, úgy összességében egy óránál nem kell több időt szánni rá, a sütéssel együtt.

Elkészítése Vízvári Mariska módra : Egy kg egyforma nagyságú burgonyát, nyersen meghámozunk a közepét kiskanállal kivájjuk megtöltjük a következő töltelékkel. 30 dkg darált sertéshús, 1 db áztatott zsemlét, 1 egész tojást, kis borsot és sót, jól összekeverünk. A burgonyákba töltjük és tepsibe tesszük, olvasztott zsíros tejföllel leöntve sütőbe pirosra sütjük.

Jó étvágyat !

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics