G-4FFD6QYYXW

Régiségek, Címerek a kezdettől

Ólom címer

Ólom címer  A címerek létrejötte szorosan összeköthető a lovagság kialakulásával. A csatákban a ruhájuk alatt páncélt viselt lovagoknak szükség volt a megkülönböztetésre. Erre találták ki a pajzsok és a sisak díszt. Sokan hazatérve is viselték, ezek voltak az elsődleges címerek, amelyek nagy szerepet játszottak a meghonosodásában. A lovagi tornák alkalmával szintén szükség volt ezekre a megkülönböztető jelekre. Családi büszkeségként örökölték. A 12. század második felében már a pecséteken is szerepeltek megkülönböztető címeres jelek. A legrégebbi Magyar címerek az Árpát házi királyok pecsétjein 1190-es évekből maradtak fenn.  Megfelelőnek bizonyult, családok, földrajzi helyek országok, városok, egyes közösségek megkülönböztető jeleként.

20161008_075626                A Gyulai bolhapiacon készült fotó

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

“Régiségek, Címerek a kezdettől” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

Translate »
Verified by ExactMetrics