G-4FFD6QYYXW

Régiségek, Réztörő, Réz mozsarak

Réz mozsarak

Réztörő réz mozsarak ma már kiiktatott konyhai eszközök, elsősorban lakásdíszként funkcionálnak. Pedig kitűnő eszköze magvak, fűszerek konyhai felhasználásra való előkészítésének. Régebben ősanyáink ebben törték a diót, mákot, borsot és a szószok előkészítésénél is jó szolgálatot tett. A konyhakészen megvásárolható fűszerek és az elektromos berendezések kiszorították a forgalomból. Viszont az egyik lekedveltebb régiségeink egyike, amely az évszázadok során megmaradt. Szinte minden családban jelen volt. Réz anyag időtlen időkig maradandó marad.

Réztörő 

Réztörő rúdja az amely a mechanikus kézi művelet kelléke. Erősen meg kellett markolni és tunkolni vele az aprítani való konyhanövényt. Az erős anyagú tál illetve mozsár résznek, sok kemény dolgos kézzel kellett megküzdeni, hogy szépen sérülés mentesen időt álló maradjon.

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics