G-4FFD6QYYXW

Recept neked, Egy tálas bab étel

Egy tálas bab étel

Bab étel az ami, az egyik legtáplálóbb eledel az emberi szervezet számára nagyon fontos, hogy ebből is sűrűn iktassunk valamilyen formában az étrendünkbe. Különböző típusai ismertek, fehér, tarka, apró szemű,Juliska bab, Ló bab és még számos fajtája van. Mind kivétel nélkül  fontos elemeket tartogat. Táp értéke a húséval vetekszik.  Az alábbi receptet ajánlom most nektek Vízvári Mariska módra.

beans-609319_640

Elkészítése: 30 dk babot este megmossunk, beáztatjuk. Másnap 20 dkg burissal 1/2 kg leveszöldséggel felteszünk főzni. Egy kis fej vöröshagymát, zöldpaprikát, (télen szárítottat) és egy paradicsomot ( ha nincs akkor 1 dl paradicsompürét), ízlés szerinti mennyiségű sót teszünk bele. amikor a bab és a zöldség megpuhult, barna rántással kis pirospaprikával berántjuk. 40 dkg főzőkolbászt karikára vágunk, beletesszük a levesbe és még kb 10 percig forraljuk. Tálaláskor személyenként 1-1 kanál tejfölt keverünk bele. Az étel természetesen ízlés szerinti víz mennyiséggel főzzük, attól függően, hogy a család hígabban vagy sűrűbben szereti. Négy embernek, bőséges ízletes ebéd vagy vacsora.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics