Recept Neked, Karfiolos étel fogyókúrához

Karfiolos étel fogyókúrához

Karfiolos étel fogyókúrázok, diétázók kihagyhatatlan tápláléka. Konyha kertek éke. Ízletes tápláló , sokrétűen elkészíthető. Termési időszakon kívül fagyasztott, konzervált formában is beszerezhető. Igaz ma már a fejlett kereskedelmi hálózatoknak köszönhetően elemi állapotában is  évszaktól függetlenül hozzá juthatunk. Viszonylag rövid idő alatt gyorsan készíthetünk belőle ételt. Egy szép fej karfiolt minden zöld részétől megtisztítjuk, jó ha ez így 1/2 kg legalább. Megmossuk, sós vízben puhára főzzük. Lehetőleg sértetlenül kiszedjük szűrővel lecsorgatjuk.  Majd tűzálló tálba tesszük, ráöntünk 2dl tejfölt, 10 dkg olvasztott vajat és sütőben 20-25 perc alatt, közben locsolgatva készre pirítjuk.

food-886272_640

Elkészítése: Egy szép fej karfiolt minden zöld részétől megtisztítjuk, jó ha ez így 1/2 kg legalább. Megmossuk, sós vízben puhára főzzük. Lehetőleg sértetlenül kiszedjük szűrővel lecsorgatjuk.  Majd tűzálló tálba tesszük, ráöntünk 2dl tejfölt, 10 dkg olvasztott vajat és sütőben 20-25 perc alatt, közben locsolgatva készre pirítjuk.Készíthetjük úgy is, hogy 3 dl tejfölben 2 tojás sárgáját ízlés szerinti sóval, cukorral elkeverünk és ezzel sütjük a főtt karfiolt össze. Valamint a főt karfiolt úgy is tálalhatjuk, hogy leöntjük olvasztott vajjal, és pirított zsemlemorzsával megszórjuk.

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap AlapMagyarok NagyjaiDream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )