Recept neked, Grantinírozott gomba

GRATINÍROZOTT GOMBA

Vízvári Mariska módra

Grantinírozott gomba elkészítését a vegetáriánus konyha vezetőinek is ajánlom. Zöldségtartama kiváló vitamin forrás. Sokunknak az is problémát okoz hogy mit készítsen gombából. Ez egy kiváló ételt ígér.

Grantinírozott gomba

Elkészítése: 25 dkg gombát meg tisztítunk, több vízben jól átmossuk, azután szeletekre vágva, két evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel, diónyi reszelt vöröshagymával, ízlés szerinti sóval és borssal, 10 dkg vajon puhára pároljuk, fedő alatt mérsékelt hőfokon. Mikor a saját levét elfőtte 2 csapott evőkanál lisztet szórunk rá, keverjük és levesszük a tűzről. Majd hozzá keverünk 2 dl hideg tejet, 6 db felvert tojássárgáját, 6 púpozott evőkanál reszelt, tetszés szerinti sajtot, ízlés szerinti sót. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk az egészet bele öntjük. 6 db tojás fehérjéből habot verünk, sózzuk, 3 evőkanál reszelt sajttal elkeverjük és a tetejére simítjuk. Forró sütőben egyenletes hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük. Nem szabad hirtelen sütni mert a teteje megpirul és az alja nyers marad.

JÓ ÉTVÁGYAT !

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap AlapMagyarok NagyjaiDream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )