Brabanti tojás
Brabanti tojás azoknak ajánlom ezt a nem minden napi receptet, akik szeretik a gombás sajtos ízeket, és a rakott frissen sült ételeket. A tojás egészségességéről már írtam korábban, de nem lehet elégszer említeni mennyire fontos fehérje tartalommal rendelkezik ami az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Fontos, hogy sokat fogyasszunk belőle.
Elkészítése: 6 személyre Vízvári Marisa módra :Egy kiló szép gombát tisztára mosunk, vékony gerezdere szeleteljük. Vajjal, finomra vágott zöld petrezselyemmel, törött borssal, reszelt vöröshagymával, sóval fedő alatt addig pároljuk míg a leve el fő. Akkor 3 dl sűrű tejfölt keverünk hozzá és addig pároljuk tovább míg a savója elfő.Azután a párolt gombát egy tűzálló tálba töltjük és a tetejére 12 db nyers tojást ütünk úgy, hogy a sárgája egyben maradjon, mint a tükörtojásnak . Kissé megsózzuk és jócskán meghintjük reszelt pármai sajttal és a már felfórosított sütőbe tesszük 10-15 percre, ügyelve, hogy a tojássárgája lágy maradjon a fehérje pedig kemény.
Jó étvágyat hozzá !
A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>
Egyéb munkáim, jegyzeteim más formában : Mind Nap Alap, Magyarok Nagyjai, Dream Spiri,
Kellemes olvasást, érezd jól magad !
Üdvözöl a honlap szerkesztője !