G-4FFD6QYYXW

Recept neked, Meggyes lepény

Meggyes lepény

Meggyes lepény elkészítése nagyon egyszerű könnyű művelet. Ősi konyhai tudomány a lepény sütés, Mégis napjaink egyik kedvelt desszertje. Könnyű gyors konyhai művelet. Aki kipróbálja nem csak enni, sütni is szeretni fogja. Annyira frappáns süti. Nem csak nassoláshoz javasolt, lehet egy kiadós leves például, bab vagy gulyásleves második fogása. Tápláló, finom, nagyszerű. Maga az alap összeállítás más gyümölcsökkel is variálható. A szezonok és a gyümölcsök érési szezonjához igazítható. Ezért is gondolom azt, hogy imádni fogod. Ugyan az az alap mégis mindig más lehet és változatos. Megújult forma és íz világ.


Elkészítése: 2 db tojást, 14 dkg cukor, 5 dkg vajat vagy zsírt habosra keverünk. Hozzáöntünk 1, 1/2dl tejet, majd 1cs. sütőporral, citromhéjjal összekevert 30 dkg  lisztet. Mikor már jól összekevertük hozzáadunk fél liter ki magozott  meggyet ( ez lehet esetleg más gyümölcs is).  Kizsírozott nem nagy tepsibe ötjük. Tetejére is gyümölcsöt szórunk. Aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve  tálaljuk.

Jó étvágyat !

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics