G-4FFD6QYYXW

Élet, Milyen idős lehet a földünk ?

Élet Földünk kora Minden Nap Alap

Milyen idős lehet a földünk  ?

Földünk kora Régóta szeretnénk tudni milyen idős a földünk.  Az 1600-as évek elején James Ussher Armagh érsek a Bibliában lévő adatok alapján   i.e.  40004-re állapította meg a Föld keletkezését. Ezt azonban nagy tévedés volt .

space-1982212_640

A tudomány mai állása szerint  4,6 milliárd éves. Közel azonos a Nap és a többi bolygó korával. Az 1600-as évek végén Nicolaus Steno, dán orvos és tudós, aki később maga is püspök lett, rájött, hogy az üledékes kőzeteknek vízben kellett keletkezniük. A felsőbb kőzetrétegek fiatalabbak mint az alsók. Ez a felfedezés vezette el a tudósokat, az 18000-as években arra, hogy az egész világon kidolgozzák az egymáson fekvő rétegek kőzetsorozatait és így létrehozzák a

Földünk kora

Föld részleges kor mintáját. Ahogyan a fa év gyűrűiből is megállapítjuk a korát. ( Kaliforniában majdnem 5000 éves fenyőfák is találhatók ) A Föld kutatásoknak ezt a tudomány ágát geokronológiának nevezzük . XX. sz. elején jöttek rá angol és amerikai tudósok, hogy bizonyos elemeket óraként lehet használni. Ezeknek az elemeknek az atomjaik idővel lebomlanak és más elemeké alakulnak át. Például az urán bizonyos idő alatt ólommá alakul át. Az élet kialakulásának kezdetét 570 millió évvel ezelőtt-re teszik.

Felhasznált gyűjtemény a Tudás Fája , amennyiben érdekelnek hasonló olvasmányok, ajánlom figyelmedbe blogoldalamat: http://mindenapalap.blogspot.hu/

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics