G-4FFD6QYYXW

Régiségek, Bőrdíszműves bicskatok

Bőrdíszműves bicskatok

Bőrdíszműves bicskatok. Ez a kézműves készítésű bicska tartó egy régi remekmű. Nagyapáink a földműves lét kellékeként tartották számon. Mindig szükség lehetett a kis bicskára amelynek egy szép tok jó szolgálatot tett. Így ha zsebben tartották többek között,  kevésbé számított veszélyesnek.  Esetleg ezekkel a tartókkal a nadrágszíjukra is rögzíthették. Így mindig kézre esett, ha épp ebédidőben szelni akarták vele a kenyeret, vagy jobb esetben a szalonnát, kolbászt katonáztak. Persze ezekkel faragták a nádsípot a szebbnél szebb fafaragású dísztárgyaikat is. Az ők idejében nem a pénztárca húzta le a zsebeket, hanem egy jó szolgálatot tevő kis bicska tokkal. 😉

 Fotó: Gyulai Bolhapiacon készült

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics