Történelmi fejtörő XLIV. Lenin I.Világháború

Történelmi fejtörő XLIV. Lenin I.Világháború

Világháború kora amely 1914-1918 között zajlott.

Ki tudja ?

  1.  Miért tört ki az I. Világháború ? Mi volt a valódi oka ?
  2.  Mit tettek a bolsevikok a háború ellen ?
  3.  Mi volt az orosz forradalom hatása a frontokon ?
20170223_115904Forrás: F.k.: Képzőművészeti Alap Képcsarnokai -Offset- Nyomda, Bp.

Válaszok :

  1. (1914-1918 I világháború)  1914. június, 28-án Ferenc Ferdinánd Szarajevóban Gavriló Princip , Fekete Kéz nevű titkos szerb  szervezet tagja, feleségével együtt lelőtte. ( A háború kitörésének okát a történészek mind máig vitatják. )
  2.  Legtekintélyesebb vezetőjüknek Lenint tekintették. 1917 áprilisában meg hírdette a szocialista forradalmat.  Júniusban Péterváron a bolsevik párt félmilliós tüntetésen követelte a háború befejezését és a szovjetek hatalomátvételét. A bolsevikok  katonai egységeket hoztak Pétervárra, és más városokban is megkezdték a katonai előkészületeket. A Nagy Októberi Szocialista Forradalom november 7-én zajlott le. A hatalom átvétel megtörtént.
  3.  Ezután a kongresszus  ún. dekrétumokat fogadott el. A békéről szóló dekrétum az azonnali és  békekötést tartalmazta. A gyűlés másik fontos határozata a földről szóló dekrétum. E szerint a szovjethatalom megváltás nélkül elkobozza a cári család, a földbirtokosok, a kolostorok és az egyházak földjeit minden tartozékukkal együtt. A dekrétum megszüntette a földek magántulajdonát, a földet nacionalizálta és átadta használatra a parasztságnak.

Amennyiben érdekelnek a sorozat előző fejtörői csak a keresőbe kell írnod a történelmi fejtörő kifejezést, vagy ha érdekel a kigyűjtött sorozat látogasd meg a : http://magyarokgnagyjai.blospot.hu/

Ismereteid bővítésére a Wikipédia az általam ajánlott és használt forrás.

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap AlapMagyarok NagyjaiDream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

“Történelmi fejtörő XLIV. Lenin I.Világháború” bejegyzéshez 46 hozzászólás

  1. This website online can be a stroll-through for all of the data you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l undoubtedly discover it.

  2. I discovered your blog website on google and verify a number of of your early posts. Continue to keep up the excellent operate. I simply further up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of forward to reading extra from you later on!?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.