G-4FFD6QYYXW

Recept Neked, Élesztő futtatása

Élesztő futtatása

Élesztő futtatása helyesen. Mitől nő olyan nagyra az a tészta ? Mitől folyik ki a tálból ? Kezdő házi asszonyként a konyhában az egyik nehézséget az élesztő kezelése okozta. Alapvető dolog, nagyon sok mai kedvenchez szükséges, pizza , lángos, pogácsa,és az összes kelt tészta tartalmazza. Gyermekként csodálkozva néztem ahogyan növekszik dagad ki a tálból az alapanyag.  Akkor még nem értettem,  csak szerettem gyurmázni a nyújtó deszka szélén ,  Anyukámnak  „segítve „vele. Gondolom , hogy örült neki!  Jöjjön a lényeg!

20161220_113926

1,5 dl langyos tejeben  ami nagyon fontos, hogy   enyhén langyos legyen, feloldunk 1 teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az újainkkal a kis kocka, (50g) élesztőt. Én nagyobb bögrét javasolnék. Langyos helyen állni hagyjuk és rövid időn belül szépen emelkedni fog, a hőmérséklettől függ időben. Az így kapott masszát az alap tésztába dolgozva lehetőleg szintén meleg helyen, letakarva tovább kelesztjük (kb: 30-40 perc),  ez már látványos lesz. Vigyázzunk a hőmérsékletre a siker érdekében, mert meghatározó!

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

 

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics