Meggy : Közismert, hogy amire szervezetünknek szükséges fűben, fában megtalálható. Nincs ez másként a meggyel sem. Szervezetük számára nélkülözhetetlen vitaminokban gazdag. A, B1., B2, C vitamint. Tartalmaz még Káliumot, Kalciumot, Magnéziumot, Vasat és Cinket is. Mint minden bogyós gyümölcs így tartalmaz flavonoidokat amely erős antioxidáns, ezzel segítséget nyújt a visszér betegségek kialakulásának megelőzésében, valamint csökkenti az ízületi megbetegedéssel járó fájdalmakat és a fejfájást is. Vértisztító hatású és serkenti az emésztési folyamatokat.
A meggyfa levelét csersav tartalmának köszönhetően megtalálhatjuk teakeverékeben. Vízhajtó és fogyasztó hatású. Mind e mellett gyulladásgátló, és csökkentik a puffadás is az emberi szervezetben. A fa sérülésein kicsorgó gyanta görcsoldó hatású. A csonthéjas mag belseje B17 vitamint tartalmaz amely a rákos sejtek kialakulásának ellenszereként ismeretes. A meggy leve magas C vitamin tartalma miatt nem csak hűsítő italként javasolt, enyhíti a megfázásos tüneteket is. Fáról való szüretelés után 2 napon belül érdemes fogyasztani mert hamar romlásnak indul. Eltéve befőtt, dzsem, szörp formában hosszú ideig tárolhatjuk, fogyaszthatjuk.