G-4FFD6QYYXW

Régiségek, Rézkopogtató volt a csengő

Rézkopogtató

Rézkopogtató Volt idő amikor az érkező vendégek ilyennel  jelezték érkezésüket az ajtókon, és vártak a bebocsájtásra. Ez egy csodálatos múlt idéző csengő. Talán jóval több. Nem csak hasznos funkciójának felelt meg, szépen formázott oroszlán feje védelmet biztosított tulajdonosának. Az oroszlán minden idők erőt ábrázoló jelképe. Az otthon oltalmazójának képviselője, örök misztikum. Anyaga a réz arra enged következtetni nemesi család otthonának kapuit díszítette, lakóit oltalmazta. Az gondolnánk azok az ajtók mindig zárva voltak, és csak jelzés után nyíltak. Így a kis oroszlánok sokat dolgozhattak. Időt álló anyaga mégis fent maradt az utókornak, hogy láthassuk valamikor, régen ezzel kopogtattak.

  Fotó: A Gyulai Bolhapiacról.

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics