G-4FFD6QYYXW

Recept neked, Omlós linzer készítése

Omlós linzer

Omlós linzer ami bejárta Európát és remélhetőleg a világ is megismeri, hiszen annyira ízletes és alapanyagai figyelembe vételével gazdaságos sütemény. Tulajdon képen különbözőségeket a méretében és bele töltött lekvár illetve dzsem tekintetében vélhetünk. Természetesen az sem mindegy ki készíti el,ha például szívünk hölgye kedveskedik vele az a legédesebb. Nos a Nagyi sütije sem „rossz.”!

Elkészítése: Egy egyszerű, könnyű recept: 1/2 kg finom liszt, 25 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 evőkanál cukorral elmorzsolunk, majd elkeverjük 1 tojás sárgájával, csipetnyi sóval és annyi tejföllel, hogy összeálljon. Felhasználás előtt néhány órát pihentessük hideg helye.  Amit jó tudni, az omlós tésztát, rövid ideig gyúrjuk, inkább csak összeállítjuk az anyagokat, így lesz porhanyós. Keverhetünk bele, többek között darált diót vagy mogyorót, mandulát vagy reszelt citromhéjat, őrölt fahéjat. Az omlósság fokozható azzal, ha a vaj vagy margarin 1/4 részét zsírral helyettesítjük. A tésztát forró sütőbe tegyük majd mérsékeljük a hőfokot. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert a tészta alja szalonnás lesz.

Jó étvágyat !

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Üdvözöl a honlap szerkesztője !

Author : Szolnoki Margit

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics