G-4FFD6QYYXW

Élet, Milyen jó ilyenkor a Jegesmedvének .

Milyen jó ilyenkor a Jegesmedvének .

Jegesmedve Olyan fagyos  téli napokat élünk, eszembe jutott vajon milyen lehet az élet az Északi-sarkon ? Hogy nem fáznak a macik?

20170107_173518

Testfelépítésük tökéletesen illeszkedik a jeges vidékhez. Földünk harmadik legnagyobb méretű ragadozója . Fókákkal, elhullott állati maradványokkal táplálkozik. Kifinomult szaglása 30 km távolságból kiszimatolja a bálna tetemet, akár a  hó takaró alatt 1 m mélységben lévő fóka barlangot is.  Bundája színe teljesen beleolvad a környezetébe, fekete orra viszont nagyon távolról észrevehetővé teszi. Magasságuk 2,5 métert, súlyuk a 800 kg-ot is eléri. Magányosan élnek. Minden napjaikat a zsákmány után való kutatás teszi ki. A jeges vízbe merülve 2 percig  is ki bírják levegő vétel nélkül. Óriási testtömegüket 40 km/h sebességre  képesek felgyorsítani. Utódaik átlagban 3 éveként, csupán 450-900 gramm súllyal, csupaszon, süketen és vakon jönnek világra. Ilyenkor a külső hőmérséklettől melegebb hókunyhójuk nyújt számukra védelmet.

Forrás: Csodálatos állatvilág

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics