Zserbó szelet egyszerűen
Zserbó szelet egyszerűen . Ami igaz nem a legkönnyebben elkészíthető sütemények egyike, de az ünnepi asztalok kedvenc terítéke. Családomban a nagyobb ünnepek nem teltek nélküle. Az időigényességét isteni ízharmóniával hálálja meg. Az az érv is mellette szól, megfelelően tárolva hosszasabban tárolható, így az ünnepeket megelőzően korábban elkészíthető, így vendég érkeztekor csak elő kell venni, és tálalni.
Elkészítése: Fél kg lisztet elmorzsolunk 1/4 kg margarinnal, hozzáadunk 6 dkg cukrot, 3 evőkanál tejföllel eldörzsöljük másfél dkg élesztővel, kevés sóval 2 db tojás sárgájával könnyen formálható tésztává gyúrjuk. Fél óra pihentetés után 4 db cipóra osztjuk . Ezeket tepsi nagyságúra kinyújtjuk és rétegenként a következő töltelékkel töltjük meg. 26dkg darált diót 20 dkg vaníliás cukorral összekeverjük és három részre osztjuk. Az első lapot a tepsibe helyezzük, és nagyon vékonyan megkenjük barack vagy málna ízzel és beszórjuk a diós cukor harmad részét. Ugyan így járunk el a második, harmadik lappal és a negyedikkel lefedjük. Ha kihűlt a tetejét is bekenjük gyümölcs ízzel és csokimázzal bevonjuk.
Jó étvágyat !
A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>
Egyéb munkáim, jegyzeteim más formában : Mind Nap Alap, Magyarok Nagyjai, Dream Spiri,
Kellemes olvasást, érezd jól magad !
Üdvözöl a honlap szerkesztője !
“Recept neked, Zserbó szelet egyszerűen” bejegyzéshez egy hozzászólás
A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.