G-4FFD6QYYXW

Élet, A leghűségesebb barátunk is lehet a kutya !

A leghűségesebb barátunk is lehet a kutya

Kutya barátság Azok az emberek akik nem tiszteltek meg a közvetlen bizalmukkal életük során egyetlen kutyust sem, sosem fogják megérteni, tudni mennyi jósággal és szeretettel tud meg ajándékozni bennünket. Én sem hittem ! Egészen addig amíg gyermekem be nem állított, egy csöpp apró csivavával, annyira megkedveltem, hogy már több időt töltött nálam mint nála. Ezért  Anyák napjára hozott nekem is egyet.  Igaz sosem akartam magamnak !

Nem tudtam hogy fogadjam, furcsa kettős érzés játszadozott bennem. Aprócska volt, egy tenyeremen megülve elfért. Ott volt a szeretet dupla formában ! Nem olyan kölcsönbe az övé, mint egy másik örökbe ! Lakásba kutya, tisztaság, higiénia stb. stb. Igen, gondozásuk, ápolásuk plusz munka! Mégis amikor az ágyam mellet a kis kuckójában sírdogált az anyukáját keresve, megsajnáltam, nekem szánták ! Magam mellé vettem. Amikor a kezemben rácsapott az első kekszre, az jutott eszembe, szegénykém hát, ezzel etetek ? Nem ismert mást . Hol ott én szeretem. Így kezdődött vele az élet.

20161003_125457                                YESSIKE

Ennek már 8. éve. Egyszer nagyon beteg volt, annyira féltettem, ahogy egy gyermeket is lehet. Nehezen de rendbe jött! Az évek során hozzám idomult Olvas a gondolataimban, hamarabb indul az ajtó felé, mint  ahogyan én mozdulok, ha ki akarok menni az udvarra.  Egymás szeméből olvasunk. Aggódva tekint rám , ha elmegyek hazulról, és boldogan, körbeugrándozva fogad. Be tartja a szabályokat, türelmesen hagyja, ha fürdetem, pedig tudom, annyira azért nem kedveli. Én pedig nagyon, nagyon szeretem.

Kutya barátság

Ezt az összhangot csak az értheti, aki ismeri. Nem véletlenül készülnek kutyákról filmek , íródtak regények. Említeném Kántort a magyar rendőr kutyát, Mancs-ot a mentő kutyát, Csányi Viktor Bukfenc és Jeromos nevű kutyáit, Lajkát az I. világháborúból , Rin Tin Tin-t és még sorolhatnám. Ami még érdekesség róluk, hogy képesek látni és érzékelni a mágneses teret, a szemükben lévő (kriptokrom ) fényérzékelő molekuláknak köszönhetően. Látásuk, hallásuk az emberénél sokkal fejlettebb.

A sötétben lényegesen távolabbra látnak, igaz a szín érzékelésük különbözik a miénktől. A hangokat 4 szer olyan távolságból hallják mint az emberek. Hallástartományuk 40-600 Hz. Szaglásuk szerint tájékozódnak a legjobban, hiszen mindent megszimatolnak, még az irányát is érzékelik.  Agyukban 125-200 millió idegsejt dolgozik ezen. Amelyik jól nevelt , egy életen át hűségesen védi a családját.  Bátran kijelenthetem számomra Yessikém a legjobb barát !

Amennyiben érdekelnek hasonló olvasmányok, ajánlom figyelmedbe blogoldalamat: http://mindenapalap.blogspot.hu/

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

“Élet, A leghűségesebb barátunk is lehet a kutya !” bejegyzéshez egy hozzászólás


  1. http://rrr.regiongsm.ru/32

    Благоустройство и асфальтрование в г. Краснодаре и г.Анапа. Решение любого вопроса по асфальтированию в Краснодарском крае. Быстро

    Подробнее… Благоустройство-Краснодар.РФ … 8861 24 1 23 45
    ___________________________
    благоустройство ap
    благоустройство березовский
    муниципальное унитарное предприятие благоустройство вольск
    благоустройство городов обнинск
    асфальтирование дорог фото

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

Translate »
Verified by ExactMetrics