Történelmi fejtörő XIX. Parasztháború

Történelmi fejtörő XIX. Parasztháború

Parasztháború irodalmi művek ihletője. Számos költőnk, írónk örökítette meg az utókor számára remekműveikkel a történelmet is formáló eseményeke. Az utókor számára ezek az írások őrizték meg bátor vitézek hős tetteit. Az igazságtalanság az egyenlőtlenségek minden időkben ellenségeskedéshez vezettek. Ez esetben is a jó és a rossz harcát idézte elő, ami valójában néző pont kérdése.

Ki tudja ?

 1. Miért gyülekeztek a parasztok 1514-ben ?
 2.  Kik voltak a vezérek?
 3.  Hol beszélt Dózsa és mire buzdított ?
 4. Melyik XIX századi írónk írta meg a parasztháborút ? Mi a mű címe ?
Történelmi fejtörő XIX. Parasztháború Minden Nap Alap


Forrás : F.k.: Képzőművészeti Alap Képcsarnokai.-Offset- Nyomda. Bp.

Válaszok:

 1. Keresztes hadjáratra a törökök ellen. (1514)
 2. Dózsa György, Dózsa Gergely, Lőrinc pap voltak a vezérek.
 3. A Ceglédi piacon és szabadság harcra buzdított.
 4. Ady Endre írt a parasztháborúról, Dózsa György unokája vagyok címmel.

Amennyiben érdekelnek a sorozat előző fejtörői csak a keresőbe kell írnod a történelmi fejtörő kifejezést, vagy ha érdekel a kigyűjtött sorozat látogasd meg a : http://magyarokgnagyjai.blospot.hu/

Ismereteid bővítésére a Wikipédia az általam ajánlott és használt forrás.

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap AlapMagyarok NagyjaiDream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

“Történelmi fejtörő XIX. Parasztháború” bejegyzéshez 837 hozzászólás

 1. For instance: (2nd Person) “A horse was going to jump to grab it, but the lion resolved he desired it more.” What goes on next? Improvisation and Skits for Movie Arts Enjoyable to Instruct Discussion, Plot, and People This is a frequent theater arts sport. The youngsters make-up the (fictional) setting and the dialogue and act out a world. Study a Different Guide Loudly to show Storytelling Skills Motivate thinking up logical and crazy suggestions, likewise. Present a lot of kinds of document, stickers, stick, or whatsoever there’s at hand. Perform a Creating Sport To Learn Persona Capabilities The very first individual provides person a (“He Is a boy.”) and each student or flip contributes another information (“He’s purple hair.”) Carry on for a time until a personality develops. For more ideas, view Synonyms for your Term “Mentioned”, Instruct Writing Without Handwriting and Obtaining Kids Publishing Published. There are various strategies to use writing ideas without any publishing to aid jog narrative suggestions, invent characters for reports, and make up options where superb fictional factors can happen.
  cheap research papers for sale
  bewerbung ausbildung erzieherin musterВ 
  custom coursework writing service & help

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.