G-4FFD6QYYXW

Egészség, Vörösbort vagy szőlőlét fogyasszunk ?

Egészség Vörösbort vagy szőlőlét Minden Nap Alap

Vörösbort vagy szőlőlét fogyasszunk ?

Vörösbort vagy szőlőlét A kis mennyiségben fogyasztott vörösbor  (napi kb:1,5 dl.) számos jótékony hatása ismert az emberi szervezetre. Amiben a benne lévő alkohol tartalma is közrejátszik. Ez csökkenti a szív betegség kockázatát. Különösen jótékony mert tartalmazza a szőlő héjának a vegyületeit, így a vérhígító flavonoidokat és a resveratrolt, amelyek csökkentik a koleszterinszintet . Egyes kutatások szerint lassítja a bizonyos típusú rákos sejtek szaporodását. Borozgatással az időskori elbutulás is megelőzhető vagy késleltethető.

cheese-platter-1867456_640

A szőlő levét a borok többségében kék szőlőből készítik, a mustot nem választják el a cefrétől, hanem együtt érlelik vele, így a szín és aroma anyagaik felszabadulnak. Velük együtt a jótékony antioxidánsok is, amik így a szőlő levébe  belekerülnek. Nagykorúsága elértével mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy a bort vagy a szőlőlevet választja. Minden esetre a gyermekeknek az utóbbi megengedett.

Egy tipp: Az üvegben megmaradt bort jégkocka tartóban lefagyasztva jól tárolhatod. Italok, ételek ízesítésére bármikor Jól jöhet.

Az információ a Terítéken az egészség című könyv szolgáltatta.

Továbbá ajánlom kedves olvasóim figyelmébe az  előző egészséggel kapcsolatos cikkeket, amit a keresőből kiindulva könnyen megtalál !

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics