G-4FFD6QYYXW

Régiségek, Ősi kézi faragás nagyapáktól

Kézi fafaragás

Kézi fafaragás. Egy ősi hagyomány. Azokat az időket eleveníti fel amikor kihajtotta a juhász a maga kis nyáját a legelőre. Ő pedig leheveredett a friss pázsitra. Míg a terelő kutyák, a magyar pulik jól végezték a dolgukat. Elég volt fél szemmel rá rá pillantani legelő juhokra, addig előhúzta zsebéből a kis bicskáját és az éppen útjába keveredő botot, fa darabot felkapta és farigcsálta. A nádsípját is maga készítette. Az alábbi darab az már egy kicsit gyakorlottabb kezek munkáját tükrözi. Valószínűleg fafaragó szobrász alkotta. Már a lóversenyek időszakából való lehet. Lóhajtó fogat formája azt tükrözi.

                Fotó: Gyulai Bolhapiacról

A Minden Nap Alap honlap szeretettel várja kedves olvasóit. Életünk óceánján az álmok tengerére, ezotéria vizein evezve, recept folyammal ,őseink földjére hívlak. Relaxálni, pihenni, szórakozni vagy, ha kedved támad online reklámokra és üzletre. Gyere !!! >>>

Valamint megtalálható oldalaim  G+ -on, most induló Minden Nap Alap, Élet, Álmok, Ezotéria közösséggel is. A Twitteren.  Piteresten és a Likedlin is.

A Facebookon  a   Web oldal alapítója  oldalakon és csoportjaimba is szeretettel várlak a Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson és a szintén indulóban lévő „Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoportba.

Egyéb munkáim,  jegyzeteim más  formában : Mind Nap Alap,   Magyarok Nagyjai,   Dream Spiri,

Kellemes olvasást, érezd  jól magad !

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Translate »
Verified by ExactMetrics