Túrós párnácska
Túrós párnácska Így készül, egy kiváló recept neked. Ez a legfinomabb és legkönnyebben, gyorsan elkészíthető túrós sütemény amit valaha serpenyőbe sütöttem és ettem. Ezért bátran ajánlom mind azoknak aki kedvelik a frissen melegen fogyasztható tésztaféléket.
Túrós párnácska Friss ízek minden napra
Elkészítése : Így készítsd el, ez egy kitűnő összeállítás : 60 dkg lisztet 2 db egész tojással, 1 csomag sütőporral, 3-4 evőkanál cukorral, pici sóval és annyi tejföllel hogy a tészta jól gyúrható legyen összedolgozzunk. Kigyújtjuk, kockákra szeljük és darabonként a felére cukrozott túrót teszünk, majd a széleket összetapasztjuk. Forró olajban kisütjük és porcukorral hintjük. A tészta kinyújtásakor figyelembe kell venni mekkora méretre szeretnénk elkészíteni, ugyan is minél nagyobbakat akarunk az arányokban figyelembe kell vegyük, hogy a a töltelék mennyisége több súllyal fog rendelkezni így a tészta vastagsága is nagyobb kell legyen. Az olaj (vagy zsír is használható) mennyiségét arányosan növelnünk kell, hogy a belehelyezéskor ellepje a túrós párnácska darabjait. Ebben az esetben a kisülési ideje is nőni fog, de ettől függetlenül sem vesz sok időt igénybe az utolsó művelet. De azért a porcukrot se felejtsük el, amit esetleg vaníliával keverve még ízletesebbé tehetünk.
Remélem elnyeri tetszésedet, ha megpróbálod elkészíted ezt a finomságot. Valószínűleg a családod kedvencévé válik.
Jó étvágyat hozzá !
Amennyiben szereted a házilag készült olajban vagy zsírban készült tésztaféléket nézd meg hogyan készítették régen a Fánkot !
Nézd meg mit mond a túróról a Wikipédia hogyan készül.
Amennyiben szereted a házilag készített ízeket Nézd meg hogyan készül a legzamatosabb fügebor