Site icon Minden Nap Alap

Recept neked, Túrós párnácska

Túrós párnácska  

Túrós párnácska  Így készül, egy kiváló recept neked. Ez a legfinomabb és legkönnyebben, gyorsan elkészíthető túrós sütemény amit valaha serpenyőbe sütöttem és ettem. Ezért bátran ajánlom mind azoknak aki kedvelik a frissen melegen fogyasztható tésztaféléket.

Túrós párnácska  Friss ízek minden napra

Elkészítése : Így készítsd el, ez egy kitűnő összeállítás : 60 dkg lisztet 2 db egész tojással, 1 csomag sütőporral, 3-4 evőkanál cukorral, pici sóval és annyi tejföllel hogy a tészta jól gyúrható legyen összedolgozzunk. Kigyújtjuk, kockákra szeljük és darabonként a felére cukrozott túrót teszünk, majd a széleket összetapasztjuk. Forró olajban kisütjük és porcukorral hintjük. A tészta kinyújtásakor figyelembe kell venni mekkora méretre szeretnénk elkészíteni, ugyan is minél nagyobbakat akarunk az arányokban figyelembe kell vegyük, hogy a  a töltelék mennyisége több súllyal fog rendelkezni így a tészta vastagsága is nagyobb kell legyen. Az olaj (vagy zsír is használható) mennyiségét arányosan növelnünk kell, hogy a belehelyezéskor ellepje a túrós párnácska darabjait. Ebben az esetben a kisülési ideje is nőni fog, de ettől függetlenül sem vesz sok időt igénybe az utolsó művelet. De azért a porcukrot se felejtsük el, amit esetleg vaníliával keverve még ízletesebbé tehetünk.

Remélem elnyeri tetszésedet, ha megpróbálod elkészíted ezt a finomságot. Valószínűleg  a családod kedvencévé válik.

Jó étvágyat hozzá !

Amennyiben szereted a házilag készült olajban vagy zsírban készült tésztaféléket nézd meg hogyan készítették régen a Fánkot !

Nézd meg mit mond a túróról a Wikipédia  hogyan készül.

Amennyiben szereted a házilag  készített ízeket Nézd meg hogyan készül a legzamatosabb fügebor 

 

Tetszet ez a cikk ?
Regisztrálj még ma, és kaphatsz ingyenes frissítéseket közvetlenül a postaládádban. Továbbá hozzájárulsz adataid megadásával, hogy emailekben felkeressünk. Amely megfelel a GDPR irányelveinek.
Thank you for subscribing.
Something went wrong.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Exit mobile version